AMSTERDAM - Britney Spears heeft zaterdag haar vijfde concert gegeven binnen een maand. Het optreden van de voormalige popprinses verliep echter niet vlekkeloos.

Enkele technische problemen, waaronder een haperende cd, zorgden voor onvrede bij het publiek. Dat melden verschillende media.

Spears is bezig met een kleine tournee langs vestigingen van de clubketen The House of Blues in de Verenigde Staten. De concertreeks symboliseert de comeback van de 25-jarige zangeres, die drie jaar niet heeft opgetreden.

Playbacken

Er is echter veel kritiek geuit op de recente optredens. Zo zou het concertkaartje te duur zijn, de optredens van rond de vijftien minuten te kort en zou de diva playbacken.

Bij het concert zaterdag in Orlando zong de zangeres volgens de Britse krant The Sun echter wel enkele nummers live. Bij het nummer 'Do somethin" bleef de achtergrondband echter steken, waardoor het nummer tot vijf keer toe opnieuw moest worden ingezet. Dit zorgde voor boegeroep uit het publiek.

Bij het volgende nummer brak de zangeres, gekleed in een roze bustier en een wit minirokje, haar headset toen ze over de grond rolde.

Genieten

Ondanks de technische problemen leek La Spears echter te genieten van het concert. Ze zou, in tegenstelling tot haar eerdere shows, veel oogcontact hebben gemaakt met haar publiek en regelmatig hebben gelachen.

Ook sprak ze voor het eerst meer dan twee woorden toen ze de menigte toesprak. "Ik houd van jullie Orlando", zou ze volgens het Amerikaanse tijdschrift People hebben uitgeroepen. "Bedankt dat jullie zijn gekomen. Jullie zijn fantastisch. Ik houd van jullie."