AMSTERDAM - Paul McCartney heeft vertrouwen in de toekomst. Dat vertelt hij in de Britse krant The Guardian.

De voormalige Beatle is sinds vorig jaar verwikkeld in een bittere echtscheiding met zijn tweede vrouw Heather Mills. "Ik zit in een tunnel waar aan het einde licht is. Ik weet zeker dat ik dat licht ooit zal bereiken en in de tussentijd geniet ik van mijn werk en mijn familie."

Steun

McCartney vertelt veel steun te krijgen van zijn volwassen kinderen James, Stella en Mary, die hij kreeg met zijn eerste vrouw Linda. "Ik krijg heel wat modder over me heen, maar toch voel ik me redelijk. Ik krijg veel steun, vooral van mijn kinderen. In moeilijke tijden als deze blijkt hoeveel liefde een familie biedt."

De nu 64-jarige muzikant en de 39-jarige Mills gingen in mei vorig jaar uit elkaar na een huwelijk van vier jaar. De scheidingsperikelen worden sindsdien breed uitgemeten in de pers.

Zo kwam het pornoverleden van Mills en haar vermeende relatie met haar fitnessleraar boven water. McCartney is ervan beschuldigd alcoholist te zijn en hij zou zijn echtgenote hebben mishandeld.

Aandacht

De zanger vertelt dat hij alle geruchten gewoon over zich heen laat komen. "Er is eigenlijk maar één manier om met de massale media-aandacht om te gaan, en dat is er geen aandacht aan besteden", denkt hij. "Ik lees het dan ook niet."

Vorige maand daalde McCartney in de lijst van rijkste Britse muzikanten die jaarlijks wordt samengesteld door de Sunday Times. De krant gaat er gemakshalve van uit dat hij ongeveer 146 miljoen euro armer is als de scheiding rond is.