AMSTERDAM - David Arvizo, de vader van Michael Jackson’s twaalfjarige vriendje Gavin, heeft verklaard het oneens te zijn met zijn zoon’s overnachtingen bij Jackson. De man houdt zijn ex-vrouw Janet Ventura-Arvizo verantwoordelijk voor de pyama-parties.

"Het spreekt voor zich dat het niet normaal is dat Gavin alleen en zonder toezicht verblijft op Neverland", aldus de vader. "Zij (Janet, red.) wil slechts haar imago opkrikken door te pronken met haar vriendschap met Jackson. Ze heeft er altijd van gedroomd een beroemdheid te zijn en ze denkt dat het nu zover is. Ik heb niets tegen Michael Jackson, want hij is wel degelijk begaan met kinderen. Met ze op één kamer slapen vind ik echter ongepast."

Ondergedoken

Gavin Arvizo en zijn moeder Janet Ventura Arvizo zijn gisteren ondergedoken. Gavin, het twaalfjarige vriendje van Michael Jackson, zou volgens zijn moeder onrechtmatig in de documentaire Living With Michael Jackson te zien zijn geweest.

De moeder beroept zich hierbij op de minderjarige leeftijd van haar zoon. Janet zegt: "Niemand niet, zowel ik of zijn vader, hebben ooit toestemming gegeven voor een interview. Ik walg ervan als ik zie hoe mijn zoon is uitgebuit door Martin Bashir (de documentairemaker, red.) en Granada Televison."

Ze vervolgt: "Gavin heeft nooit iets anders dan liefde, respect en zorg van Michael ontvangen. Zijn voortdurende steun op zowel praktisch als emotioneel vlak hebben mijn zoon de kracht gegeven zijn kanker te overwinnen."Gavin en zijn moeder bevinden zich momenteel op een door Jackson beschikbaar gestelde, geheime, locatie.