AMSTERDAM - Gerard Joling heeft vrijdagavond tijdens de uitzending van 'So you wanna be a popstar' een gouden plaat gekregen voor zijn laatste album 'Maak me gek'. Binnen drie maanden werden er meer dan 35 duizend exemplaren verkocht van de cd.

Joling is 'superblij' met zijn onderscheiding."Ik wist dat de verkoop goed liep, maar niet dat het zo snel ging", zei hij tijdens de uitzending van de muziekshow.

Hazes

De gouden plaat kreeg de 47-jarige zanger uit handen van Roxanne Hazes. Het duet 'Blijf bij mij' van Gerard met haar overleden vader André Hazes, dat ook op het album staat, komt maandag binnen op de eerste plaats van de Single top 100.

Vol trots overhandigde Roxanne de gouden schijf aan Gerard. "Ik vind het helemaal te gek dat mijn vader en jij op nummer één staan", zei de 14-jarige Roxanne tegen Joling.

Koppositie

Het album van Joling behaalde enkele weken geleden al de koppositie van de hitparade. Net als zijn huidige single, haalde ook zijn vorige single 'Maak me gek' de hoogste positie van de hitlijst.

Het duet met Hazes is de vierde nummer 1-hit voor Joling in zijn 22-jarige carrière.

De 47-jarige zanger scoorde in 1989 zijn eerste nummer 1-single met 'Ticket to the tropics'. Vier jaar later behaalde hij de hoogste positie met 'No more boleros'.