NEW YORK - Michael Jackson is tegen een veiling van voormalige eigendommen van de familie Jackson. De Amerikaanse popster (48) ziet het niet zitten dat ruim 20.000 kostuums, schilderijen en andere memorabilia onder de hamer komen.

De veiling in Las Vegas is gepland voor eind deze maand. De spullen zijn eigendom van de ondernemer Richard Altomare, die zegt dat hij de collectie verwierf van een voormalige zakenpartner van Jackson, Henry Vacaro.

Jackson 5

Onder de memorabilia zijn kostuums van de groep Jackson 5, waarvan Michael deel uitmaakte. Ook zit er een nog niet openbaar gemaakte opname van Jackson bij, meldden Amerikaanse media.

Volgens Altomare is de opbrengst van de veiling bedoeld voor liefdadigheidsinstellingen. Hij dreigde de familie Jackson dat zij de verkoop niet moet dwarsbomen. Anders zou hij Michael verder in verlegenheid brengen.

In de verzameling zouden zich namelijk ook seksspeeltjes, potten met crème om de huid te bleken en schilderijen van naakte jongens bevinden. Altomare hield ze achter, maar hij wil ze desnoods ook laten veilen.