AMSTERDAM - Paris Hilton hoeft maar de helft van de celstraf van 45 dagen uit te zitten die ze onlangs kreeg opgelegd wegens rijden zonder geldig rijbewijs.

De gefortuneerde hotelerfgename heeft de strafvermindering gekregen voor goed gedrag, zegt een woordvoerder van de politie in Los Angeles.

Zo kwam Paris steeds netjes opdagen in de rechtbank, iets wat door andere beroemdheden doorgaans wordt nagelaten.

Opvanghuis

De 26-jarige Paris wordt nu 23 dagen opgesloten in een speciaal opvanghuis in de buitenwijk Lynwood. Haar afdeling bestaat uit twaalf tweepersoonscellen die bedoeld zijn voor politieagenten die de fout in zijn gegaan, beroemdheden en andere 'ongewone' gevangenen.

Net als iedereen die er zijn tijd uitzit, mag Paris dagelijks een uurtje uit haar cel om te douchen, televisie te kijken, een telefoontje te plegen en deel te nemen aan activiteiten.

Eerder bezwoer de politie al dat als er sprake zou zijn van strafvermindering, wat niets te maken heeft met de sterrenstatus van La Hilton. Wel zou ze eerder mogelijk korter vastzitten wegens een tekort aan cellen.

Paris werd tot een celstraf veroordeeld nadat ze twee keer was opgepakt zonder geldig rijbewijs. Haar advocaat heeft hoger beroep ingesteld om te voorkomen dat de blondine zich op 5 juni daadwerkelijk moet laten opsluiten.

De moeder van Paris, Kathy Hilton, heeft ondertussen de hoop uitgesproken dat jonge mensen een voorbeeld nemen aan haar dochter.

"Misschien dat ze iets opsteken van deze nare situatie", zei ze in de Amerikaanse talkshow The View. Kathy Hilton noemde de straf die Paris kreeg opgelegd eerder 'zielig en walgelijk'.