CANNES - Acteur Antonie Kamerling en zijn vrouw Isa Hoes gaan samen spelen in de thriller Bonding. Dat hebben filmmakers John de Haas en Aart Jan Borrias woensdag op het Filmfestival van Cannes bekendgemaakt.

De film verhaalt over een militaire politieofficier die samen met een luitenant onderzoek doet naar een seriemoordenaar die huishoudt onder oud-soldaten. Kamerling speelt de luitenant, zijn vrouw Isa Hoes speelt zijn vriendin.

De militaire politieofficier wordt gespeeld door Amber Benson, een Amerikaanse actrice die onder meer bekend werd in Buffy the Vampire Slayer, een gelijknamige Amerikaanse serie. Andere rollen zijn weggelegd voor actrice Micky Hoogendijk en acteur Yorick van Wageningen.

De opnames van Bonding moeten eind juni in Breda plaatsvinden. Het is de eerste lange speelfilm voor regisseur-scenaristen De Haas en Borrias. Zij maakten eerder wel een aantal korte films.

Het budget van Bonding bedraagt 200.000 euro. Het is de bedoeling dat de film volgend jaar in de Nederlandse bioscopen te zien is. Het is niet de eerste keer dat het echtpaar Kamerling-Hoes samen in een film speelt. Ze maakten eerder ook al opnames voor de thriller M.A.N. van regisseur Robert Matser, die eind dit jaar in première moet gaan.