AMSTERDAM - Connie en Hans Breukhoven hebben het kort geding dat zij aanspanden tegen zijonline.nl en witheet.nl gewonnen. Een rechter in Amsterdam veroordeelde de sites tot het verwijderen van een artikel, waarin wordt gesuggereerd dat Connie werkzaam is geweest als prostituee.

Video

Ook moeten zij een rectificatie plaatsen en een boete betalen van tienduizend euro.

De sites schreven in de artikelen dat Connie voorkomt in een dossier van de Haagse zedenpolitie. Voordat zij in 1987 met Hans trouwde, zou de blondine als dame van lichte zeden hebben gewerkt.

Gerechtigheid

Connie blijft gelaten onder de uitspraak. "Ik zie het niet als een verlies, maar ook niet als een overwinning", zegt zij tegenover Novum Nieuws. "Dit is gewoon gerechtigheid."

Het kort geding spande zij slechts aan voor haar kinderen. "Het verhaal gaat al zolang, ik vond het wel zo netjes om voor mijn kinderen eindelijk eens een rechtszaak aan te spannen."

Beroep

Witheet.nl en Zijonline.nl laten weten in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. Volgens Witheet.nl is de schade die Connie zou hebben geleden door de aanklager niet aannemelijk gemaakt.

Ook stelt de website slechts te hebben gemeld dat het in bezit is van documenten die wijzen op het prostitutieverleden van Connie. In het gewraakte artikel schreef de site dat de echtheid van de documenten nog nader wordt onderzocht.

Geciteerd

Zijonline.nl stelt niet verantwoordelijk te zijn voor de gedane uitspraken. "We hebben alleen maar geciteerd van Witheet.nl", stelt directeur Leo van Rooijen.

"Als dat niet meer mag, dan heeft journalistiek Nederland een probleem. Dan ben je verantwoordelijk voor de uitspraken van anderen."

Overwinning

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Breukhovens een overwinning behalen op de roddelpers. Vorige maand won het glamourechtpaar een kort geding tegen het weekblad Privé en De Telegraaf.

Deze media hadden artikelen geplaatst waarin werd gesteld dat de Clinic for Injectables van Connie grote verliezen lijdt.