AMSTERDAM - Matthijs van Nieuwkerk wil zijn reputatie als 'womanizer' niet bevestigen. In de Telegraaf zegt hij dat mensen hem "ongrijpbaar" vinden. "Vrienden en collega's vinden me een aardige gozer. Maar ze zeggen dat ze me niet echt kennen", aldus de 46-jarige presentator.

Afgelopen weekend pakte vrouwenblad Viva uit met een groot verhaal over Van Nieuwkerk. Daarin werd de presentator van De Wereld Draait Door vooral neergezet als een notoire vreemdganger. "Het enige wat hem lijkt te interesseren, is zoveel mogelijk dames in zijn bed krijgen", aldus een van zijn ex-vriendinnen in het blad.

Chagrijnig

Van Nieuwkerk, die zegt gelukkig getrouwd te zijn, blijft in De Telegraaf geheimzinnig over zijn reputatie van vrouwenversierder. Op de vraag wat al die vrouwen die om hem heen drommen met hem doen antwoordt hij: "Wat dat met me doet? Niet veel. Ik heb nog steeds mijn buien. Ik ben soms chagrijnig, heb niet altijd zin en ik mopper nog wel eens op iemand."

Zeldzaam

Volgens Linda de Mol, een goede bekende van Van Nieuwkerk, is geen enkele vrouw ongevoelig voor de populaire presentator. "Hij ziet er goed uit én hij is intelligent. Die combinatie is zeldzaam. Daarnaast is hij lekker jongensachtig gebleven", aldus De Mol.

De Mol voegt daaraan toe dat Van Nieuwkerk een bepaalde verlegenheid heeft. "Dat is erg charmant. Vrouwen houden daarvan. En mannen zijn niet jaloers op hem. Ze bewonderen hem om zijn carrière."

Lanterfanten

Van Nieuwkerk zou het liefst met zijn vrouw in een rustig Zuid-Europees dorpje wonen. "Dan zou ik daar de biografie van Freek de Jonge schrijven. Ik zal me niet vervelen. Ik ben erg goed in lanterfanten", aldus de presentator.

Van Nieuwkerk, van wie onlangs een tijdschrift met zijn naam verscheen, is niet bang voor een Matthijs-overkill. "Daar houd ik me nu niet mee bezig. Ik vind het belangrijk om leuke programma's te maken. Ik kan me geen leuker leven voorstellen", zo zegt hij in de krant.