AMSTERDAM - Jim Bakkum heeft dinsdag zijn kledinglijn 'Jimmy B' gelanceerd. Op het zomerse Strand Zuid in Amsterdam betrad Jim de catwalk gekleed in zijn eigen creaties.

Bekijk video

"Ik was niet zenuwachtig, maar als je daar loopt en alle ogen zijn op je gericht, dat is natuurlijk wel spannend", zegt Bakkum. De collectie, voor mannen, is volgens zijn zeggen jong, fris en eigentijds te noemen.

"De kleding is stoer en niet leeftijdsgebonden", zegt de blonde zanger. De collectie is vanaf vrijdag te koop bij warenhuis Vroom & Dreesmann.

Ideeën

Jim heeft een groot aandeel gehad in hoe de kleding eruit kwam te zien. Met V&D-ontwerper Ton Ruiken heeft hij de collectie vorm gegeven. "We hebben veel ideeën uitgewisseld en steeds weer aanpassingen gedaan", zegt de 19-jarige Jim.

De 'Grease'-ster heeft wel oren naar het ontwerpen van een vrouwenlijn. "Dat zou wel super zijn, maar we moeten eerst kijken hoe deze lijn gaat lopen."

Zonnebrillen

De naam van de collectie heeft Jim zelf bedacht. Naast kleding zijn er zonnebrillen, armbanden, slippers en handdoeken te koop van de ex-Idol. Hij staat inmiddels weer op het podium met de musical 'Grease'. Met zijn nieuwe cd 'Vrij', die in juni uitkomt, toert hij dit najaar door de Nederlandse theaters.