AMSTERDAM - Lindsay Lohan is door lezers van het Amerikaanse mannenblad Maxim verkozen tot meeste sexy vrouw ter wereld. De actrice staat boven aan de jaarlijkse Hot 100 List, met honderd vrouwen uit de film-, televisie-, muziek-, modellen- en sportwereld.

Bekijk video

De hoofdredacteur van Maxim, Jimmy Jellinek, meldt dat lezers Lindsay waarschijnlijk hebben gekozen omdat elke stap die ze neemt via de media is te volgen. Zo weet het publiek voortdurend welke club het roodharige feestbeest nu weer onveilig heeft gemaakt en met welke man ze het bed deelt. Dat heeft voor een obsessie gezorgd, zegt Jellinek.

Jessica Alba

Op twee staat Jessica Alba. Scarlett Johansson, net als de andere twee een actrice, staat op drie. Andere 'babes' die goed scoorden zijn Christina Aguilera, Jessica Biel, Eva Longoria, Fergie, Eva Mendes, Rihanna, Sienna Miller, Angelina Jolie, Beyoncé en Katherine Heigl.

De zusjes Jessica en Ashlee Simpson staan op respectievelijk de zestiende en de 41e plaats. Ashley Olsen staat op 37, terwijl tweelingzusje Mary-Kate de lijst niet heeft gehaald.

Op de cover van het de juni-editie van Maxim prijkt echter niet zozeer een mooie als wel een grappige vrouw: comédienne Sarah Silverman.