AMSTERDAM - Paris Hilton lijkt haar wilde haren even kwijt. De 26-jarige hotelerfgename, die veroordeeld is tot een celstraf wegens het rijden zonder rijbewijs, probeert volgens haar advocaten als een non te leven om haar straf te ontlopen.

Zo bezocht Hilton afgelopen zondag met haar moeder en zusje Nicky een kerk in Beverly Hills. Eerder dat weekend werd Hilton, die bekend staat om haar wilde feestgedrag, in een zedig jurkje gespot terwijl ze met een reusachtige zelfgemaakte ansichtkaart op weg was naar haar zieke vader.

Getraumatiseerd

Hilton's psychiater zegt dat de blondine zwaar getraumatiseerd is door haar veroordeling. De hotelerfgename is 'emotioneel in de war', zo oordeelt de specialist.

Volgens de psychiater kan zijn patiënte door haar labiele geestelijke conditie niet aanwezig zijn bij een rechtszitting die stond gepland voor komende maandag.

Vrije voeten

De rechter liet zich overtuigen door het relaas van de psychiater en verplaatste de zitting naar 22 augustus. Het feestbeest, dat op 5 juni de cel in moet, is dan weer op vrije voeten.

De beroemde blondine heeft inmiddels laten weten dat ze haar leven wil beteren. Zo zou Hilton aan vrienden hebben laten weten geen alcohol meer te willen drinken.

Naar verluidt hebben Hiltons advocaten de socialite opgedragen zich bescheiden op te stellen.