AMSTERDAM - Anna Nicole Smith heeft al haar bezittingen nagelaten aan haar zoon Daniel. Dat staat in het testament van de playmate, die eerder dit jaar op 39-jarige leeftijd overleed aan een overdosis medicijnen.

Daniel is vorig jaar overleden. Het document is maandag door de advocaat en laatste partner van Smith, Howard K. Stern, ingediend bij de rechtbank.

Stern

In het zes jaar oude testament laat Smith haar bezit van ongeveer 525 duizend euro aan Daniel. De voogdij over de jongen, die in 2001 nog minderjarig was, is voor Stern.

De 20-jarige Daniel overleed in september op de Bahama's aan een fatale combinatie van verdovende middelen, drie dagen nadat Smith was bevallen van dochtertje Danielynn. De dood van Daniel betekent dat Stern over het geldbedrag kan beschikken.

Fonds

De gerechtelijke goedkeuring van de wilsbeschikking van Anna Nicole moet leiden tot de oprichting van een fonds voor de acht maanden oude Danielynn, zo heeft Stern bedacht.

In dat door Stern beheerde fonds zou later ook het vermogen van olietycoon J. Howard Marshall II terecht moeten komen, met wie Smith tot zijn dood getrouwd was. Daarover woedt een juridische strijd sinds de dood van Marshall. Zijn vermogen wordt geschat op 369 miljoen euro.

Beheerder

Stern heeft de rechter verzocht hem aan te wijzen als beheerder van de bezittingen van Danylienn. Larry Birkhead, de vader van Danielynn, heeft echter hetzelfde gedaan. Hij vindt dat hij het bezit van zijn dochter moet bewaken. Op 19 juni doet de rechter uitspraak.