AMSTERDAM - Michael Jackson zit overduidelijk in de hoek waar de klappen vallen. In navolging van de spraakmakende documentaire Living With Michael Jackson komt weer de pedofiliezaak uit 1993 boven water.News Of The World schrijft dat Jackson in 1993 een relatie had met – toen tiener - Jordy Chandler.

De jongen verklaart: "Ons lichamelijke contact nam steeds meer toe. Eerst werd ik door hem geknuffeld, later volgden vluchtige kusjes op m'n wang. Daarna kuste hij me op m’n lippen en dat duurde steeds langer. Ook zoenden we in bed, wat langzaam tot tongzoenen leidde. Ik zei dat ik dat niet wilde, waarop Michael begon te huilen. Volgens hem was er niets mis mee. Hij zei dat sommige mensen dat wel zo zagen, maar dat dat het tot niets verkeerds maakte. De volgende stap was dat we elkaar streelden en op elkaar lagen terwijl we een erectie hadden."

"In mei 1993 begon het uit de hand te lopen. We gingen samen in bad. Dit was de eerste keer dat we elkaar naakt zagen. Michael ging zichzelf mastuberen. Hij zei als ik er klaar voor was dat hij het dan bij mij zou doen. Toen we in bed lagen legde hij zijn hand in mijn onderbroek en ging hij mij mastuberen. Hij heeft het daarna vaker gedaan, zowel met zijn handen als met zijn mond."

"Michael zei dat ik het tegen niemand mocht vertellen. Hij zei dat het een geheim was."

Jackson stortte in 1993 18 miljoen dollar in de kas van de vader Jordy Chandler. De politie heeft de aanklacht toen niet meer verder onderzocht. Het dossier is echter nog niet gesloten.

Lees hier de aanklacht.