NEW DELHI - Bollywood-actrice Shilpa Shetty heeft maandag de Hoge Raad in haar thuisland India verzocht de aanklacht die tegen haar is ingediend vanwege vermeend obsceen gedrag te laten vallen.

Hollywood-acteur Richard Gere zoende Shetty vorige maand publiekelijk uitbundig op de wang. Hierop gingen Indiërs uit protest de straat op en verbrandden zij afbeeldingen van het duo.

Arrestatiebevel

Een advocaat diende een aanklacht in tegen Shetty en Gere, omdat de gebeurtenis obsceen zou zijn. De rechter vaardigde daarop een arrestatiebevel uit tegen de Amerikaan. Sindsdien zijn er in diverse plaatsen in het land nog twee officiële aanklachten binnengekomen. De advocaat van Shetty wil dat de zaken allemaal dienen in Mumbai (Bombay), waar de actrice woont.

Het gewraakte duo kan een boete of zelfs een gevangenisstraf van twee jaar krijgen. Gere, die sinds de gebeurtenis niet meer in India is geweest, heeft net als Shetty gevraagd een einde te maken aan het 'mediacircus'.

Shetty werd wereldwijd bekend toen ze door haar medebewoners in het Britse tv-programma Celebrity Big Brother werd uitgescholden. Uiteindelijk won ze de show. Zij en Gere ontmoetten elkaar in april tijdens een bijeenkomst om de aandacht te vestigen op aids.