AMSTERDAM - The Game is vrijdag gearresteerd op verdenking van het uiten van bedreigingen. Het huis van de rapper werd meer dan drie uur lang doorzocht door de politie.

Het is onbekend waar de politie naar op zoek was. Het is ook onduidelijk wie de 27-jarige Amerikaan bedreigd zou hebben. "Ik ben onschuldig en ik houd van Californië", riep The Game naar een cameraploeg die zijn arrestatie vastlegde.

Incident

Een woordvoerder van de politie in Los Angeles meldt dat de arrestatie van Jayceon Taylor, zoals de rapper eigenlijk heet, te maken heeft met een 'incident' dat in februari heeft plaatsgevonden. De borgsom bedraagt ruim 35 duizend euro. Verdere details werden niet gegeven.

Het is niet de eerste keer dat The Game in aanraking komt met justitie. Hij werd al eens gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde in een winkelcentrum in North Carolina.

Eind vorig jaar werd hij opgepakt omdat hij een taxichauffeur in New York had gezegd dat hij een undercover politieagent was. De chauffeur moest vervolgens op zijn bevel alle stoplichten negeren.

G-Unit

The Game maakte vroeger deel uit van rapformatie G-Unit. Hij werd in 2005 uit de groep gezet na een ruzie met collega 50 Cent.

Zijn debuutalbum 'The documentary' uit 2004 stond wereldwijd hoog genoteerd in de hitlijsten. Het vervolgalbum, 'The doctor's advocate', kwam vorig jaar uit.