AMSTERDAM - Angelina Jolie heeft opnieuw een openhartig interview gegeven over haar leven. In het Amerikaanse tijdschrift Reader's Digest vertelt de actrice uitgebreid over haar relatie met Brad Pitt en haar gezinsleven.

Zo zegt Jolie niet te willen trouwen met haar geliefde. "Daar zit verder geen speciale gedachte achter. We zijn allebei al getrouwd geweest. Toen we samenkwamen, hebben we besloten ons te richten op een gezin. We zijn wettelijk verbonden met onze kinderen en vinden dat ook het belangrijkste."

Pax Thien

Met het gezin Jolie-Pitt gaat het volgens de actrice hartstikke goed. Ook de nieuwste aanwinst, de 3-jarige Pax Thien die ze in maart adopteerde uit Vietnam, begint te wennen aan zijn nieuwe leventje.

"De eerste twee dagen huilde hij heel veel. Maar toen hebben we een tolk ingeschakeld om hem de situatie uit te leggen", vertelt ze. "Vanaf de derde dag wilde hij me opeens niet meer loslaten. Ik denk dat hij toen begon te wennen aan de liefde die hij krijgt."

Omgeving

Angelina, die eerder zoon Maddox (5) en dochter Zahara (2) adopteerde, vertelt dat ze vroeger nooit een peuter zou hebben geadopteerd. "Het is voor oudere kinderen moeilijker om geadopteerd te worden. Een paar jaar geleden zou ik dat dan ook niet hebben aangedurfd, maar ik had nu het gevoel hem een stabiele omgeving te kunnen bieden."

Jaloers

Brad en Angelina, die vorig jaar mei ook nog een biologisch dochtertje Shiloh kregen, hebben zo hun trucjes om te zorgen dat al hun kinderen genoeg aandacht krijgen en niet jaloers op elkaar worden.

"Iedereen krijgt persoonlijke aandacht van ons", vertelt ze. "Als alle kleintjes slapen, krijgt Maddox wat 'quality time'; als de rest naar school is geven we aandacht aan Shiloh. En tussendoor krijgen ook Pax en Zahara hun eigen momentjes."

Familiedag

En op zondag is het familiedag in huize Jolie-Pitt. "Elke zondag kruipen we allemaal in het grote bed, waar we een film kijken", vertelt Angelina. "Het begon met Maddox, toen kwam Pax en nu wil Zahara er ook bij. We hebben het er al over gehad om een groter bed te nemen."

Breuk

Het is dus één en al gezelligheid bij de familie Jolie-Pitt. Van een vermeende breuk tussen haar en Brad wil Angelina dan ook niets weten. "We vragen ons altijd eerst af in welke krant de geruchten staan. Zolang het niet in de New York Times staat, hoeven we ons geen zorgen te maken dat we uit elkaar gaan", grapt ze.

Genieten

Wel erkent ze dat ze met vier kinderen en een druk werkschema weinig tijd voor elkaar hebben. "We praten bij terwijl we de kinderen duwen op de schommel." Maar uiteindelijk is de actrice nog nooit zo gelukkig geweest. "Brad geeft me de rust om te genieten van de kracht van mijn familie en van de liefde."