AMSTERDAM - Jennifer Lopez heeft haar persoonlijke beveiliging aangescherpt, nadat zij een reeks doodsbedreigingen heeft ontvangen van dierenactivisten. Dat meldt de New York Daily News vrijdag.

Lopez droeg onlangs opnieuw bont in het openbaar. Dit tot woede van de activisten, die vervolgens opriepen brieven naar de zangeres/actrice te sturen. Lopez zou de afgelopen weken "zeer bedreigende" brieven op haar adres hebben gekregen, zo meldt de krant.

Lopez zou uitgebreid met de politie gepraat hebben over de bedreigingen. Haar man Marc Anthony zou er bovendien op aangedrongen hebben om de persoonlijke beveiligingen aan te scherpen.

Geweld

Een woordvoerder van dierenorganisatie PETA zegt het belachelijk te vinden dat Lopez haar beveiliging heeft uitgebreid. "Ze kan dat geld beter besteden aan organisaties die geweld tegen dieren bestrijden", aldus de zegsman. "Jennifer moet stoppen met het promoten van geweld."

Kledinglijn

Lopez, die onlangs werd uitgeroepen tot stijlicoon van het jaar, is al vaak in opspraak geweest vanwege bont. De zangeres gebruikte bont in haar eerste kledinglijn, Sweetface. Inmiddels heeft de zangeres al het bont vervangen door nepbont.