AMSTERDAM - Een Britse rechtbank heeft donderdag bepaald dat Sting en zijn vrouw hun voormalige kok hebben gediscrimineerd. Het stel heeft volgens de rechter onrechtmatig gehandeld toen zij de vrouw ontsloegen terwijl ze zwanger was.

Het paar zegt 'teleurgesteld' te zijn door de uitspraak.

De 41-jarige Jane Martin werkte acht jaar voor de Britse zanger en zijn vrouw Trudie Styler. Ze zegt dat Styler geïrriteerd was door het nieuws van haar zwangerschap.

Vervolgens zou ze de vrouw lange uren hebben laten maken. Bovendien zou ze woedend zijn geworden toen Martin zich ziek meldde. Vorig jaar april werd het dienstverband ontbonden.

Vuile klusjes

In het vonnis wordt gesteld dat Styler betrokken zou zijn geweest bij onrechtmatige handelingen jegens haar kok. Ze zou 'zonder enige twijfel anderen hebben gemanipuleerd om haar vuile klusjes op te knappen'. Wat ze precies zou hebben gedaan om Martin dwars te zitten, is onduidelijk.

Verbijsterd

Styler noemt het vonnis een 'onjuiste en oneerlijke aanval'. "Jane Martin is altijd keurig behandeld en prima betaald", zegt de 52-jarige vrouw van Sting. "We zijn verbijsterd over haar gedrag en over het vonnis."

Op 8 juni wordt bepaald hoe groot de schadevergoeding moet zijn die de 55-jarige popster en zijn vrouw moeten betalen.