AMSTERDAM - De celstraf die Paris Hilton boven het hoofd hangt, wordt mogelijk drastisch ingekort wegens een schrijnend tekort aan cellen in de Amerikaanse staat Californië. Dat heeft een woordvoerder van de politie in Los Angeles gezegd.

De hotelerfgename werd vorige week veroordeeld tot een celstraf van 45 dagen wegens rijden zonder geldig rijbewijs, maar er is een reële kans dat de straf wordt gehalveerd.

De politie acht het heel goed mogelijk dat het blonde feestbeest niet meer dan 21 of 23 dagen moet brommen. En Paris is geen uitzondering, zegt de woordvoerder. "Onze gevangenissen barsten momenteel uit hun voegen. Er zijn vrouwen die maar tien procent van hun straf uitzitten."

Sterrenstatus

Als de celstraf van La Hilton wordt ingekort, heeft dat dan ook niets te maken met haar sterrenstatus, bezweert de politie. "We behandelen haar als ieder andere kleine crimineel."

Rijbewijs

De 26-jarige Paris werd tot gevangenisstraf veroordeeld nadat ze de afgelopen tijd twee keer werd opgepakt wegens rijden zonder geldig rijbewijs. Het document was in september ingetrokken nadat ze met alcohol op achter het stuur was betrapt.

Haar advocaat heeft inmiddels hoger beroep ingesteld, waarmee moet worden voorkomen dat de socialite zich op 5 juni moet melden aan de gevangenispoort.