AMSTERDAM - Angelina Jolie en Brad Pitt hebben 750 duizend euro gedoneerd aan drie organisaties die werkzaam zijn in Darfur. Dat heeft SOS-Kinderdorpen donderdag bekendgemaakt.

De organisaties, UN Refugee agency (UNHCR), het International Rescue Committee en SOS-Kinderdorpen, bieden humanitaire hulp aan vier miljoen kinderen die getroffen zijn door de crisis in de gebieden.

"We zijn Angelina en Brad dankbaar dat ze aan deze kinderen denken", zegt George Rupp, voorzitter van het International rescue committee.

Jolie wilde naar aanleiding van haar persoonlijke bezoek aan een vluchtelingenkamp in Tsjaad het bedrag doneren. "Het toont wederom haar betrokkenheid aan om vluchtelingen en ontheemde mensen te helpen", zegt de regionale vertegenwoordiger van de UNHCR.

De 31-jarige actrice, die ambassadeur is van UNHCR, heeft de regio drie keer bezocht.

De actrice staat bekend om haar liefdadigheidswerk. Vorige maand doneerde het sterrenkoppel al 75 duizend euro aan een ziekenhuis in Sudan.

De donaties zijn gedaan door de Jolie-Pitt Foundation, die werd opgericht om humanitaire projecten over de hele wereld te steunen.

Het stel heeft drie adoptiekinderen: Maddox (5) uit Cambodja, Zahara (2) uit Ethiopië en Pax Thien (3) uit Vietnam. Vorig jaar hebben ze zelf een dochter gekregen: Shiloh.