AMSTERDAM - Johnny Depp weigerde het bed van zijn doodzieke dochtertje Lily-Rose te verlaten, toen zij twee maanden geleden in het ziekenhuis lag.

"Het was een slopende tijd, maar ze is er onbeschadigd uitgekomen en is weer net zo gezond als ze altijd was", vertelt hij in de Britse krant Daily Mirror.

De 43-jarige acteur, die binnenkort te zien is in 'Pirates of the Carribean: at world's end', heeft veel respect voor zijn 7-jarige dochtertje. Lily-Rose was besmet met de dodelijke bacterie E-coli, waardoor haar nieren het begaven.

Volgens Depp en zijn vrouw, de Franse zangeres Vanessa Paradis, hield hun dochtertje zich zeer dapper. "We overleefden die periode niet omdat Vanessa of ik zo sterk zijn, maar omdat onze dochter zo rustig bleef, ook al voelde ze zich vreselijk."

Het zware ziekbed van Lily-Rose heeft het beroemde echtpaar bewust gemaakt van de waarde van het leven. "Het deed ons beseffen wat een geluk we hebben dat we kunnen ademen, lopen, praten, denken en ons kunnen omringen met de mensen van wie we houden", vertelt hij.