AMSTERDAM - Willeke Alberti zit ruim vijftig jaar in het artiestenvak en heeft nog volop plannen voor de toekomst. Zo wil ze nog graag eens samenwerken met haar oudste zoon Johnny de Mol. "Ik zou het enig vinden om nog eens te spelen of te zingen met Johnny", vertelt de zangeres.

Ook opnieuw acteren in een film of serie staat hoog op haar lijstje. Het einde van haar loopbaan is voorlopig nog niet in zicht. "Ik ben zeker niet van plan om te stoppen", zegt ze. "Maar ik kan wel allerlei plannen hebben, het belangrijkste is gezond blijven."

De nu 62-jarige Willeke trad op 11-jarige leeftijd al in de voetsporen van haar vader, zanger Willy Alberti. Maar volgens de blonde zangeres staan er nog meer Alberti's te popelen om hun entree te maken in de showbizz.

"Mijn jongste zoon Kai is stapelgek op André Hazes en het repertoire van mijn vader, misschien dat hij nog een keer Amsterdamse liedjes gaat zingen", vertelt ze. "Maar ook mijn kleindochter Estelle zingt prachtig en kan ook heel goed dansen."

Stoutste vrouw

Willeke staat bekend als een lieve moeder en oma. Maar de zangeres, die dit jaar door Heleen van Royen en Marlies Dekkers werd uitgeroepen tot stoutste vrouw van Nederland, bekijkt haar kroost met een kritisch oog.

"Ik ben heel consciëntieus en eis veel van de mensen om me heen", zegt ze. "Uiteindelijk gaat het om het resultaat en dat geldt ook voor mijn kinderen. Maar je moet ze op een gegeven moment loslaten."

Diva

De diva van het Nederlandse lied bracht onlangs een dvd-box uit met daarin vier schijfjes met hoogtepunten uit haar omvangrijke carrière.

Hoewel de dvd's volgens Willeke veel unieke opnamen bevatten, is het toch niet gelukt om alles uit haar carrière erop te zetten. "Er zijn ooit sprookjes gemaakt voor de Avro, maar die zijn er niet meer", treurt ze.

"Maar er staat zoveel moois op. We hebben opnamen gekregen van particulieren, uniek materiaal uit shows met Willem Ruis, André van Duin en Ted de Braak en zelfs een intact gebleven aflevering van De Zaterdagavond Show met mijn vader staat erop."

Vader

Hoewel het alweer 22 jaar geleden is dat haar vader overleed aan de gevolgen van kanker, blijft hij een belangrijke rol spelen in het leven van de Amsterdamse zangeres.

Nog steeds heeft ze het gevoel dat haar vader over haar waakt en haar begeleidt. "Ik voel heel duidelijk dat ik nog steeds begeleid word", klinkt het zachtjes. "Af en toe kijk ik even naar boven, dat is een bepaald ritueel waar ik in geloof en dat me heel erg helpt."

Ook bij het kijken naar materiaal van haar vader, die in de jaren twintig werd geboren als Carel Verbrugge in de Amsterdamse Jordaan, schiet Willeke nog regelmatig vol.

"Als ik hem dan zie dan word ik soms heel erg emotioneel of ik moet heel erg om hem lachen", legt ze uit. "Dan denk ik: wat ben je toch leuk."