LOS ANGELES - Rapper Akon heeft zijn excuses aangeboden voor een sexy dans met een minderjarige fan. Beelden van het incident op 12 april tijdens een show in een nachtclub in Trinidad lekten onlangs uit.

Dit zorgde ervoor dat telecombedrijf Verizon zich terugtrok als sponsor van de Amerikaanse tournee van Akon en zangeres Gwen Stefani.

"Het is nooit mijn bedoeling om mijn fans in verlegenheid te brengen of misbruik van ze te maken op welke manier dan ook en zeker niet van fans onder de 18 jaar oud", aldus Akon.

Minderjarig

De artiest zou niet hebben geweten dat het meisje dat hij op het podium trok pas 14 jaar was, zo meldden diverse Amerikaanse media donderdag.

"We hebben geprobeerd ervoor te zorgen dat de club niemand onder de 18 jaar toeliet, maar op een of andere manier is dat fout gegaan", zei de 25-jarige Akon.

Sponsorcontract verbroken

De rapper is bekend van hits als 'Smack That' en 'Lonely'. Verizon heeft verklaard dat de video van invloed is geweest op de beslissing het sponsorcontract te verbreken. Er zijn vooralsnog geen concerten van Stefani's show, met Akon in het voorprogramma, afgezegd.