AMSTERDAM – Paris Hilton realiseert zich dat rijden onder invloed een ernstig misdrijf is. Dat heeft de rijke hotelerfgename woensdag via een officiële verklaring laten weten.

Hilton zegt zich na alle berichtgeving rondom de rechtzaak genoodzaakt te voelen om enkele misvattingen rond haar persoon recht te zetten.

"Ik realiseer me volkomen hoe ernstig rijden onder invloed is. Ik zou niet met mezelf kunnen leven als ik toen iemand had aangereden", aldus de blonde socialite.

"Ik zal de consequenties aanvaarden. Niemand staat namelijk boven de wet. Ik al helemaal niet. Ik verwacht niet beter behandeld te worden dan iemand anders die hetzelfde heeft gedaan. Ik hoop alleen ook dat ik niet slechter zal worden behandeld."

Rijbewijs

Hilton werd vorige week veroordeeld tot 45 dagen cel in een vrouwengevangenis in Los Angeles. De blondine werd eerder dit jaar twee keer aangehouden achter het stuur, terwijl haar rijbewijs was ingetrokken wegens roekeloos rijgedrag.

Petitie

Hilton, die woensdag huilend de rechtzaal verliet, probeert met man en macht onder haar celstraf uit te komen. Zo hoopt ze met een petitie een pardonregeling af te dwingen. Ook heeft de socialite een nieuwe advocaat in de arm genomen.