AMSTERDAM - Yolanthe Cabau van Kasbergen brak het hart van menig fan, toen haar relatie met Jan Smit bekend werd. "Ik krijg dagelijks brieven van jongens die me vragen waarom ik voor Jan heb gekozen", aldus de ONM-actrice.

"'Ik vond je zo leuk en nu vind ik je niet meer leuk', schrijven ze dan."

Vorige maand gaf het jonge stel toe een relatie te hebben, na maanden van speculaties. De 22-jarige schone, die sinds 2005 in de soap ONM speelt, heeft niet al haar bewonderaars gekrenkt. "Ik krijg ook nog veel lieve brieven", zegt ze. "Je kunt nu eenmaal niet eeuwig vrijgezel blijven. Verliefd worden houd je niet tegen."

URBNN

Ook op het professionele vlak zit Yolanthe niet stil. Voor ONM neemt ze vanwege de zomerstop momenteel geen afleveringen op, maar ze is iedere zondag bij BNN te zien met URBNN. In de 'urban' lifestyleshow bespreekt ze samen met panelleden Fernando Halman en Nabil Aoulad Ayad nieuwtjes op het gebied van uitgaan, muziek, gadgets en videoclips.

Yolanthe steekt zelf ook veel op van het jongerenprogramma. "In de afgelopen weken heb ik wel dertig nieuwe artiesten leren kennen", vertelt ze. "Het is toch een bepaalde scene waar we ons op richten, die van urban en hiphop. Soms praten mijn collega's over dingen of personen en heb ik geen idee wat ze bedoelen."

Vliegtuig

Voor het nieuwe seizoen van het BNN-programma Try Before You Die, dat in september van start gaat, staat ze op de vleugel van een opstijgend vliegtuig. "Daarvoor moeten we naar Engeland, want hier mag of kan dat niet", zegt ze.

Hoogtevrees heeft ze niet, maar eng vindt ze het wel. "Het moet ook wel een uitdaging zijn, anders heb je er voor het programma niets aan."