AMSTERDAM - Acteur Achmed Akkabi gaat een van de mannelijke hoofdrollen vertolken in de romantische komedie Alibi. Dat heeft regisseur Johan Nijenhuis donderdag gemeld. De opnames vinden deze zomer plaats in Amsterdam.

Het is de eerste filmrol voor Akkabi. De 23-jarige acteur speelde het afgelopen seizoen het Marokkaanse karakter Appie in de Nickelodeon-serie Het Huis Anubis. Ook presenteert hij het AVRO-programma KunstQuest. Daarnaast is hij vooral bekend als vakkenvuller Rachid in de commercials van supermarktketen Albert Heijn.

Tygo Gernandt

Wie de andere mannelijke hoofdrol krijgt, is nog niet bekend. Acteur Tygo Gernandt was al gecontracteerd, maar moest deze week van de rol afzien wegens een gecompliceerde botbreuk aan zijn voet. Gernandt ondergaat deze week een operatie en moet daarna zeker enkele maanden revalideren.

De vrouwelijke hoofdrol is vergeven aan actrice Georgina Verbaan.

Alibi vertelt over Rick en Joris, die een goedlopend bedrijfje hebben in alibi's. De twee ondernemers verschaffen hun klanten een excuus als zij bijvoorbeeld vreemd willen gaan of geen zin hebben in een weekend met hun schoonmoeder. Er rijzen echter problemen als een van de twee mannen verliefd wordt.

Alibi moet in december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.