AMSTERDAM - Paris Hilton doet er alles aan om te voorkomen dat ze de bak in moet. De hotelerfgename, die vrijdag veroordeeld werd tot 45 dagen celstraf voor rijden zonder geldig rijbewijs, heeft haar advocaat Howard Weitzman ontslagen.

Video Dat meldt de entertainmentwebsite TMZ. Ze zou nu Richard Hutton hebben ingehuurd, een advocaat die gespecialiseerd is in rechtszaken over rijden onder invloed, om haar te verdedigen tijdens het hoger beroep dat ze aanspande tegen het vonnis.

De 26-jarige blondine werd veroordeeld tot de celstraf omdat ze afgelopen maanden tweemaal werd opgepakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Het document was in september ingetrokken nadat ze met alcohol op achter het stuur was betrapt. De overtreding leverde haar een proeftijd op van drie jaar en een boete.

Ongeldig

Paris verdedigde zichzelf door te stellen dat ze niet wist dat haar rijbewijs nog altijd ongeldig was. Zij zei ervan overtuigd te zijn geweest dat ze slechts de eerste dertig dagen van haar proeftijd niet achter het stuur mocht kruipen.

Haar woordvoerder Elliot Mintz zou haar niet goed hebben ingelicht. Dit kostte de 62-jarige pr-agent zondag zijn baan, maar maandagavond werd hij alweer aangenomen door het wispelturige feestbeest.

Gratie

In het hoger beroep moet Hutton voorkomen dat Hilton zich op 5 juni moet melden bij de gevangenis. Zij heeft met dat doel ook de gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, om gratie gevraagd.