AMSTERDAM - Acteur Tygo Gernandt is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een gecompliceerde botbreuk aan zijn voet. Dat heeft zijn agent dinsdag gemeld.

Gernandt moet de komende week een operatie ondergaan en zal daarna zeker enkele maanden moeten revalideren. De acteur zal de hoofdrol in de nieuwe romantische komedie van Johan Nijenhuis, Alibi, aan zich voorbij moeten laten gaan. De opnames stonden voor deze zomer gepland.

Gernandt verwondde zich zeven weken geleden tijdens de wintersport. Tijdens opnames voor een film in China verergerden de klachten en bleek zienkenhuisopname onvermijdelijk.

Herstel

Zijn agent beklemtoonde dat er goede vooruitzichten zijn voor herstel en dat de 33-jarige acteur nu rust nodig heeft om te herstellen. Gernandt heeft al zijn lopende projecten voor de komende tijd moeten afzeggen. Hij verwacht niet eerder dan in het najaar weer aan de slag te gaan.

Regisseur Johan Nijenhuis is met spoed een andere hoofdrolspeler aan het zoeken. Hij hoopt binnen enkele weken een tegenspeler van Georgina Verbaan te hebben gevonden.