AMSTERDAM - Paris Hilton heeft haar woordvoerder Elliot Mintz weer aangenomen, één dag nadat ze hem had ontslagen. Dat vertelde de voorlichter van de erfgename die een celstraf van 45 dagen boven het hoofd hangt dinsdag aan persbureau Reuters.

"Ik vertegenwoordig Paris en ik doe dat met trots", zei hij. "We hebben gisteravond een goed gesprek gehad en zetten onze professionele relatie voort."

Gevangenis

Paris ontsloeg Mintz zondag, twee dagen nadat ze te horen had gekregen dat ze de gevangenis in moet. Ze was tweemaal opgepakt voor rijden zonder geldig rijbewijs.

De 26-jarige blondine, wier rijbewijs in september werd ingetrokken wegens roekeloos rijgedrag, stelde dat ze niet wist dat het document nog altijd ongeldig was. Mintz zou haar verkeerd hebben ingelicht.

Hij gaf dat zelf toe. "Ik heb haar verteld dat ik de verantwoordelijkheid op me neem", zei hij zondag tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Oude koeien

De 62-jarige pr-agent, die onder anderen Bob Dylan, John Lennon en Yoko Ono vertegenwoordigde, wilde niet ingaan op de reden van de hereniging met Paris. "De lucht is geklaard. Ik wil geen oude koeien uit de sloot halen. Ik wil me nu concentreren op wat voor ons ligt."

Sterke vrouw

De advocaten van Paris tekenden maandag hoger beroep aan tegen het vonnis. Als zij hiermee geen succes hebben, moet het blonde feestbeest zich op 5 juni melden bij een gevangenis bij Los Angeles. Volgens Mintz houdt zijn cliënte zich groot onder de druk. "Ze is een heel sterke vrouw."