AMSTERDAM - Usher heeft gebroken met zijn moeder, althans op het professionele vlak. De r&b-zanger heeft bevestigd dat zij niet langer zijn belangen behartigt. Jonetta Patton was sinds het begin van zijn carrière de manager van haar zoon.

De 28-jarige artiest vertelt dat hij ernaar uitkijkt dat zijn moeder weer gewoon zijn moeder is, 'zonder extra druk'. Hij hoopt dat de band met zijn moeder nog hechter wordt, nu aan hun samenwerking een einde komt.

"In deze fase van mijn leven heb ik meer interesse in het aantrekken van de familiebanden. En om dat te doen, denk ik dat het beter is werk en privé gescheiden te houden."

Onenigheid

Usher spreekt tegen dat de breuk is veroorzaakt door onenigheid tussen moeder en zoon. "We gaan heel goed met elkaar om en steunen elkaar."

Er gaan geruchten dat Jonetta het niet eens is met de beslissing van haar zoon in het huwelijksbootje te stappen met Tameka Foster. Ze zou heb gevoel hebben dat de styliste een slechte invloed heeft op de carrière van haar oogappel.

De zanger scoorde hits als 'Confessions', 'Burn', 'You make me wanna' en 'Yeah'. Ook speelde hij in de film 'In the mix' en in de Broadway-musical 'Chicago'. Eerder had hij relaties met topmodel Naomi Campbell en voormalig TLC-zangeres Chilli.