AMSTERDAM - Pete Doherty heeft geprobeerd een taxiritje te betalen met eigendommen van zijn vriendin Kate Moss. Hij deed dat toen hij erachter kwam dat hij niet genoeg geld bij zich had om taxichauffeur Roland Andrews te betalen.

Andrews vertelt in de Britse krant de Daily Mirror dat hij de rocker oppikte in Londen. De 45-jarige cabbie bracht hem naar de flat van Moss in de Britse hoofdstad. Vijf minuten later kwam Doherty naar buiten met een gitaar, een oude koffer en een leeg fotolijstje.

"Opeens kwam Kate in een dunne nachtjapon naar buiten gerend", vertelt de chauffeur. "Ze schreeuwde naar Pete en gooide een glas naar mijn taxi."

Vervelend

De beroepsjunkie vroeg de chauffeur daarop om hem naar het buitenhuis van Moss te brengen. Bij aankomst stond de meter op ruim driehonderdvijftig euro, maar Doherty had slechts honderdvijftig euro bij zich. "Hij vond het heel vervelend en vroeg me om contact op te nemen met zijn accountant. Die zou het in orde maken", zegt Andrews in de krant.

De chauffeur hielp de leadzanger van de band Babyshambles met het uitladen van zijn spulletjes. "Toen we binnen waren zei hij dat ik alles van Kate mee mocht nemen wat ik wilde om de openstaande rekening te vereffenen", vertelt de verbouwereerde taxichauffeur.

Volgens Doherty zou zijn vriendin het niet erg vinden. "Daar ben ik natuurlijk niet op ingegaan", meldt Andrews.

Spullen

Het is niet de eerste keer dat de rocker met andermans spullen aan de haal gaat. In 2003 belandde Pete in de cel nadat hij het huis van een bandmaatje had leeggeroofd.

Toen de taxichauffeur de volgende dag het nummer van de accountant belde, bleek deze niets van de afspraak te weten. Roland Andrews kon naar de resterende tweehonderd euro fluiten.