AMSTERDAM - Naomi Campbell heeft geen slecht gevoel overgehouden aan haar taakstraf van vijf dagen. Het 36-jarige topmodel laat weten dat ze troost vond in het schoonmaakwerk.

"Ik vond het schoonmaken op een bepaalde manier rustgevend. Ik had geen andere verantwoordelijkheden op dat moment. Ik had geen telefoon, waardoor ik ook tijd had om na te denken over mijn leven."

Dagboek

Campbell voerde haar taakstraf in maart uit, na een veroordeling voor het mishandelen van haar huishoudster. Gedurende de vijf dagen hield het topmodel een dagboek bij over haar belevenissen. The New York Post publiceerde maandag enkele passages uit het dagboek.

Campbell vertelt ook dat ze een paar nieuwe vrienden heeft gemaakt tijdens het uitvoeren van haar straf. "Een man met wie ik werkte had een alcoholprobleem. We konden het direct goed met elkaar vinden, ook omdat ik zelf verslaafd ben geweest", aldus het topmodel.

Inzicht

Het topmodel zegt dat de taakstraf haar tot inkeer heeft gebracht. "Sommige mensen kunnen maat houden. Ik weet nu dat ik dat niet kan. Bij mij is het alles of niets. Dat inzicht heeft mijn leven veranderd."

Campbell is niet trots op hetgeen ze gedaan heeft, maar zegt er wel van te hebben geleerd. "Ik wil nu verder met mijn leven. Ik werk aan mijn problemen."

Oppervlakte

Campbell staat bekend om haar driftbuien. In 1999 zocht ze voor het eerst hulp, maar volgens het topmodel hielp dat niet. "Ik keek nooit verder dan de oppervlakte. Ik heb nu geleerd goed naar mezelf te kijken, naar wat me drijft, waarom ik dingen doe", aldus Campbell in haar dagboek.