AMSTERDAM - David Hasselhoff mag zijn kinderen voorlopig niet zien. Dat heeft de rechtbank in Los Angeles maandag bepaald, nadat vorige week een video uitlekte waarop de voormalige Baywatch-acteur dronken te zien is.

Het filmpje is gemaakt door de twee dochters van Hasselhoff, Taylor-Ann (16) en Hayley (14). Ze zouden het filmpje gemaakt hebben om hun vader te confronteren met zijn drankprobleem.

De 54-jarige Hasselhoff scheidde vorig jaar na een huwelijk van 16 jaar van zijn vrouw Pamela Bach. Sinds de breuk vecht het stel om de voogdij om hun dochters.

"Deze video verandert de hele situatie", aldus de rechter. De rechter wil uitzoeken of het filmpje authentiek is en wie er verantwoordelijk is voor het uitlekken van de video. Eind mei zal de zaak opnieuw bekeken worden in de rechtzaal. Tot die tijd mag Hasselhoff zijn kinderen niet zien.

Bang

Hasselhoff, die niet bij de zitting aanwezig was, liet via zijn advocaat weten bang te zijn dat zijn ex-vrouw alles op alles gaat zetten om de bezoekregeling naar haar hand te zetten.

Biografie

Hasselhoff liet zich in het verleden al eens in een kliniek opnemen vanwege zijn alcoholverslaving. In zijn nieuwe biografie, Don't Hassel the Hoff, vertelt de televisiester dat zijn verslaving al in de jaren '70 begon.

Groupies

Ook onthult Hasselhoff dat hij tijdens zijn hoogtijdagen geen interesse had in groupies, omdat hij zich liever op de minibar stortte. "Ik had een grotere behoefte aan drank dan aan de vrouwen die zich kwamen aanbieden voor mijn trailer", aldus de acteur in zijn boek.