AMSTERDAM - Paris Hilton vindt het gemeen dat ze op 5 juni voor 45 dagen de gevangenis in moet. Dat zei de steenrijke hotelerfgename zaterdagavond tegen de pers, meldt het Britse persbureau Reuters.

Bekijk video

"Ik ben oneerlijk behandeld en het vonnis is gemeen en onrechtvaardig", wordt ze geciteerd.

De veroordeling van de 26-jarige blondine voor autorijden zonder geldig rijbewijs ligt volgens haar gedeeltelijk aan het optreden van haar woordvoerder, Elliot Mintz. Hij zou haar verkeerd hebben ingelicht over de betekenis van een eerdere veroordeling.

Mintz, die de socialite jarenlang vertegenwoordigde en onlangs door haar aan de kant werd gezet, geeft dat ook zelf toe. "Ik heb haar verteld dat ik de verantwoordelijkheid op me neem", zegt hij in het Amerikaanse tijdschrift People.

Ongeloofwaardig

Hilton stelde tijdens haar verweer in de rechtszaal dat ze niet wist dat haar rijbewijs nog altijd ongeldig was. Ook Mintz beweerde dit toen hij als getuige werd gehoord. Maar de rechter vond hun verhaal ongeloofwaardig.

Boete

De veelbesproken Hilton werd in januari en februari tweemaal aangehouden terwijl haar rijbewijs al in september wegens roekeloos rijgedrag was ingetrokken. Naast een boete van 1100 euro kreeg ze een proeftijd opgelegd van drie jaar.

Hilton verklaarde dat ze dacht alleen de eerste dertig dagen van haar proeftijd niet achter het stuur te mogen plaatsnemen. Mintz zou haar daarover verkeerd hebben ingelicht.

Waarheid

"Ik heb de waarheid verteld", stelde zij nogmaals tegen fotografen die stonden te wachten bij haar huis in Los Angeles. Haar advocaat kondigde eerder aan dat Hilton in beroep zal gaan tegen de uitspraak.