HELSINKI - "De finale gaan we zeker halen." De liedjesschrijvers van Edsilia Rombley zijn ervan overtuigd, On Top Of The World gaat donderdag hoge ogen gooien tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival.

"We gaan voor de eerste tien tijdens de finale zaterdag", zegt Maarten ten Hove, een van de drie componisten, zondag. "In 1998 werd Edsilia vierde bij het songfestival, het zou toch wel erg leuk zijn als ze weer rond dezelfde plaats zou eindigen."

Ten Hove weet dat Nederland niet erg hoog in de polls staat. "Misschien worden wij wel de grote verrassing."

Repetities

Rombley heeft inmiddels twee repetities achter de rug. "De tweede ging stukken beter dan de eerste", geeft Tjeerd Oosterhuis, liedjesschijver en echtgenoot van Edsilia, toe. "We hadden twee regisseurs meegenomen en die waren helemaal niet tevreden na de eerste repetitie."

Hun commentaar was onder meer dat de show te rommelig was, daarom is de rol van de danser flink ingekort. Ook de manier van filmen en de echo op de stem van Edsilia is aangepast.

Chaotisch

"Het podium is kleiner dan we dachten, waardoor het dansen er chaotisch uitzag. De act nu is precies zoals ik wil", zegt Edsilia.

Een van de aanwezige internationale journalisten vroeg waarom ze toch zo vaak met haar rug naar de camera staat. "Ik hou van mijn billen!", was het gevatte antwoord van Edsilia, tot grote hilariteit van de zaal.

Acts

Ook Tjeerd Oosterhuis is ervan overtuigd dat zijn vrouw in de finale hoort. "We vallen zeker op want er is veel rock, veel Oostblok-stijl en er zijn ook veel aparte acts.

Edsilia is ook de enige donkere vrouw die meedoet. Als de regie klopt en Edsilia heeft de magie die ze kan hebben voor een camera, dan knalt de act van het scherm."