AMSTERDAM - Een carrière als gospelzangeres is Jessica Simpson nooit gegund. De zangeres mocht in haar tienerjaren geen solo's zingen van haar gospelkoor omdat haar borsten te groot waren.

Het koor vond haar te sexy en was bang dat haar decolleté het publiek zou afleiden. "Het voelde altijd alsof ik niet kon doen wat ik graag wilde", vertelt ze aan de Amerikaanse krant The Post Chronicle.

Toen haar muzikale carrière als popzangeres eenmaal in de lift zat, merkte ze dat haar gevulde boezem haar nu juist van pas kwam.

Ze vertelt haar borsten dan ook 'met trots te dragen'. "Het is net als een ketting", zegt de 26-jarige zangeres. "Je kunt ook borsten kopen als je er geen hebt, maar puur natuur is veel mooier."

Simpson werd in 1999 bekend met het nummer 'I wanna love you forever'. In 2002 trouwde ze met 98 Degrees-zanger Nick Lachey.

Hun huwelijksperikelen waren te volgen in de soap 'Newlyweds: Nick and Jessica' op muziekzender MTV. Het stel ging in 2005 uit elkaar. Eind dit jaar komt haar film 'Blonde ambition' uit.