AMSTERDAM - Volgens David Hasselhoff is zijn ex-vrouw Pamela Bach een leugenaar en een alcoholist. Ook zou zij haar twee dochters hebben mishandeld. Dat beweerde de voormalige Baywatch-acteur vrijdag in een open brief aan showbizzsite TMZ.

Sinds hun scheiding in augustus, vechten de twee om de voogdij om hun kinderen.

Met zijn uitlatingen reageert de 54-jarige televisiester op beschuldigingen van zijn ex. Zij beweerde donderdag in het Amerikaanse showbizzprogramma Access Hollywood dat Hasselhoff haar en hun kinderen geestelijk en lichamelijk heeft mishandeld.

Ook stelde ze dat haar ex-man drie keer is behandeld voor zijn alcoholverslaving. "Ik dacht dat alles beter zou worden als hij niet meer zou drinken", zei Bach. "Het leven is mooi, we hebben twee schitterende dochters."

Video

De vete tussen Hasselhoff en Bach kreeg deze week een opvallende wending, toen een uitgelekte video van Hasselhoff in de media verscheen.

Op het filmpje, dat door zijn 16-jarige dochter Taylor-Ann werd gemaakt, ligt hij stomdronken op de grond, terwijl hij een hamburger probeert te eten.

"Ik ben eenzaam en heb veel problemen", zegt hij tegen zijn dochter, wanneer zij hem vraagt waarom hij zichzelf dit aandoet.

Statement

In zijn statement op de website van TMZ zegt Hasselhoff dat hij niet langer stilzwijgend wil toezien hoe zijn ex-vrouw hem zwartmaakt.

"Mijn ex-vrouw suggereert dat ik niet alleen haar, maar ook onze dochters heb mishandeld. Die laatste bewering is niet alleen onwaar, maar ook obsceen", stelt hij.

"De daden van mijn ex-vrouw zijn een goedkope poging om media-aandacht te krijgen en mij te pakken te nemen."

Problemen

Dat hij een alcoholprobleem heeft, ontkent de acteur niet. "Ik word dagelijks geconfronteerd met mijn problemen", schrijft hij.

"Mijn vrouw weigert haar problemen onder ogen te zien." Volgens Hasselhoff is ook zijn vrouw niet vies van een glaasje.

Eerder beweerde hij dat ze een cocaïneverslaving heeft. Niets van waar, zo stelde Bach in het interview met Acces Hollywood.