LOS ANGELES - Een rechtbank in Los Angeles heeft de Amerikaanse hotelerfgename Paris Hilton vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 45 dagen, omdat ze autoreed terwijl haar rijbewijs was ingetrokken. Dat heeft de rechtbank vrijdag bekendgemaakt.

Bekijk video

De 26-jarige Hilton werd in februari aangehouden, omdat ze te snel en zonder licht reed in haar blauwe Bentley.

Vervolgens bleek ook dat ze geen rijbewijs had. Dat was eerder ingetrokken wegens roekeloos rijgedrag en het rijden onder invloed.

Hilton, die berucht is wegens haar wilde uitspattingen, gaat 5 juni de cel in om haar straf uit te zitten. Doet ze dat niet, dan wordt de straf verdubbeld.

Hilton is in beroep gegaan tegen het vonnis. Haar advocaat noemde de uitspraak belachelijk. "Alleen maar door wie ze is, wordt ze als voorbeeld gesteld", aldus de raadsman.

Aanhang

Paris Hilton was met haar ouders en enorme aanhang te laat op de zitting verschenen. "Het spijt mij zeer", zei de betraande blondine vlak voordat de rechter vonnis wees.

Zij had geprobeerd de rechter wijs te maken dat zij niet wist dat zij niet mocht autorijden, maar die trapte daar niet in.

Hilton had immers bij de politie een document getekend waar dat in stond. "Ik teken gewoon wat mensen aan mij geven", probeerde Paris Hilton nog. "Ik heb het zo druk."

De rechter heeft verder bepaald dat de hechtenis niet kan worden vervangen door een taakstraf.