AMSTERDAM - Sacha Baron Cohen, ook wel bekend als Borat, kruipt in de huid van Freddie Mercury voor een film over het leven van de zanger.

Voor de rol van de illustere voorman van Queen twijfelden de filmmakers tussen de Britse acteur en Johnny Depp, meldt de Britse krant The Mirror.

Cohen zou niet alleen de producers van de film, maar ook de overgebleven bandleden van zijn kunnen hebben overtuigd. De acteur, die bekend is van zijn alter ego's Borat en Ali G, is volgens een insider erg blij met de rol. "Sacha is ontzettend enthousiast", zegt hij in de krant.

Feestgedrag

Momenteel wordt druk gewerkt aan het script van de film. Het buitensporige feestgedrag van Mercury staat in de productie centraal. Verdere details over de film zijn nog onbekend.

De Britse band Queen schreef geschiedenis met wereldhits als 'Bohemian rhapsody', 'We are the champions', 'Radio ga ga' en 'Under pressure'. Frontman Mercury stierf in 1991 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids.

Tournee

De band keerde in 2004 terug met Paul Rodgers, zanger van de bands Bad company en Free. In 2005 kwam het album 'Return of the champions' uit. Begin volgend jaar gaan Queen en Rodgers op tournee.