AMSTERDAM - De Spice Girls hebben een aanbod van anderhalf miljoen euro per persoon voor een eenmalig reünieoptreden afgeslagen. Het is niet duidelijk wie het aanbod heeft gedaan, maar het zou gaan om een concert dat rond de kerstdagen moet plaatsvinden.

Het feest zou voor de meidengroep niet zijn doorgegaan omdat Mel C zich niet in de deal kon vinden. Maar inmiddels zouden de vijf zangeressen weer met elkaar in bespreking zijn om toch een royaal betaald optreden te geven, meldt de Britse krant The Sun.

Champagne

De dames waren woensdag nog bij elkaar tijdens een verjaardagsfeestje van David Beckham in een restaurant in Londen. Onder het genot van een goed glas champagne werd de toekomst van de groep besproken. Alleen Mel C was er niet, omdat zij een videoclip aan het maken was, weet de krant.

Hereniging

Of en wanneer er sprake is van een reünieoptreden is nog niet duidelijk. Een insider van de tabloid heeft wel een idee over het moment van de eventuele hereniging. "Emma moet in de zomer bevallen, dus ze heeft tot de kerst de tijd om weer in vorm te komen en te repeteren."

Emma Bunton, Victoria Beckham, Geri Halliwell, Melanie Brown en Melanie Chrisholm scoorden hits met nummers als 'Wannabe' en 'Stop' en verkochten wereldwijd meer dan 55 miljoen albums. De groep, die in 1994 werd opgericht, viel in 2001 uiteen.