AMSTERDAM - Een gevangenisstraf komt steeds dichterbij voor Paris Hilton. De openbaar aanklager eiste donderdag 45 dagen cel tegen de hotelerfgename omdat zij tijdens haar proeftijd, die ze kreeg wegens rijden onder invloed, in de fout is gegaan.

Bekijk video

Ze werd in maart aangehouden omdat ze te hard reed, maar mocht toen eigenlijk helemaal niet achter het stuur zitten omdat haar rijbewijs was ingetrokken.

Door het schenden van haar proeftijd hangt Paris niet alleen een verblijf in de gevangenis boven het hoofd. Ze zou ook negentig dagen lang geen alcohol mogen drinken.

Enkelband

De aanklager zou haar gedurende die tijd ook permanent onder controle willen houden via een elektronische enkelband. Ook eist hij dat het rijbewijs van het feestbeest nog vier maanden langer wordt ingehouden.

Vrijdag bekijkt een rechter in Los Angeles of de eisen van justitie worden ingewilligd. Hij kan het voorstel ook afwijzen en een andere straf opleggen. De maximale celstraf voor het overtreden van een proeftijd is negentig dagen.