AMSTERDAM - Katie Holmes is allesbehalve een braaf huisvrouwtje dat wordt onderdrukt door haar echtgenoot Tom Cruise. Dat beweert Jada Pinkett Smith, een goede vriendin van het sterrenkoppel.

"Katie is echt geen zwak, klein katje", vertelt de actrice aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Wie haar kent zal haar eerder vergelijken met een tijger", aldus Pinkett Smith.

Pinkett Smith, de echtgenote van filmster Will Smith, reageert hiermee op de aanhoudende geruchten dat Cruise zijn vrouw flink onder de duim houdt. Ook zou hij Holmes dwingen zich te conformeren aan de regels van de Scientology-kerk.

Boontjes

Onzin, zo stelt Pinkett Smith. "Mensen denken dat Tom en Scientology grip op haar hebben, maar dat is niet zo. Kate dopt haar eigen boontjes."

Volgens Pinkett Smith is Holmes een stuk zelfverzekerder sinds ze samen is met Cruise. "Ze weet beter wie ze is dan ooit. Kijk naar foto's van haar. Ze kijkt zelfverzekerd de camera in en ze straalt."

Veranderd

Pinkett Smith beaamt dat het leven van Holmes drastisch veranderd is sinds haar relatie met Cruise. "Maar dat heeft enkel positief uitgepakt", zo benadrukt ze. "Katie heeft een krachtige persoonlijkheid. Daarnaast is ze slim en heel beschermend."

Free Katie

In roddelbladen en op webfora wordt druk gespeculeerd over de zogenaamd ongelijke verhouding tussen Cruise en Holmes, sinds het stel twee jaar geleden een relatie kreeg. Op de site Freekatie.com kunnen T-shirts, koffiemokken en boxershorts worden besteld met de slogan 'Free Katie'.