AMSTERDAM - Mariah Carey heeft spijt van haar huwelijk met platenbaas Tommy Mottola. "Als ik terug in de tijd kon gaan zou ik niet met hem getrouwd zijn. Ook al heeft hij mij beroemd gemaakt", aldus de Amerikaanse zangeres in een openhartig interview met Hello!

Carey en de twintig jaar oudere Mottola ontmoetten elkaar in 1988 op een feestje. Mottola, baas van Columbia Records, maakte van de toen nog relatief onbekende zangeres een wereldster. In 1993 stapte het koppel in het huwelijksbootje. Vier jaar later scheidde het stel.

Mishandeld

Voor de buitenwereld leek het alsof Carey en Mottola een gelukkig stel was, maar de zangeres zegt nu dat dat maar schijn was. "Ik vind het moeilijk om erover te praten, maar ik voelde me destijds emotioneel en psychologisch mishandeld door Tommy."

De zangeres zegt vaak over ontsnappingspogingen gedroomd te hebben. "Ik hoopte soms dat ik door onbekenden ontvoerd werd, zodat ik aan mijn huwelijk kon ontsnappen", aldus Carey.

Op de vraag of Carey ooit weer wil trouwen en een gezin wil stichten antwoord ze: "Ik zie het wel. Ik wil graag kinderen, maar wel met de juiste man."