AMSTERDAM - Busta Rhymes is gearresteerd omdat hij met een slok op achter het stuur zat. De rapper zit vast op een politiebureau in New York en wordt naar verwachting donderdagmiddag officieel aangeklaagd.

De 34-jarige Rhymes werd woensdagnacht in New York aangehouden omdat de ruiten van zijn terreinwagen te donker getint waren. Toen Trevor Smith, zoals Rhymes eigenlijk heet, zijn raam opendraaide, kwam er een flinke alcoholwalm vrij. De 34-jarige rapper werd daarop ingerekend.

Mishandeling

Het lukt Rhymes maar niet om op het rechte pad te blijven. Dinsdag moet de rapper al voor de rechter verschijnen omdat hij is aangeklaagd wegens ernstige mishandeling. Een voormalige chauffeur van het heethoofd beweert dat Rhymes hem vorig jaar heeft geslagen toen hij achterstallig loon kwam innen. Een fan zegt door de rapper te zijn aangevallen nadat hij zijn auto had bespuugd.

In november kreeg Busta een boete toen hij druk telefonerend langs een politiebureau scheurde. Twee maanden geleden werd hij opgepakt omdat hij een rood licht negeerde. Bij die aanhouding bleek het rijbewijs van de opvliegende artiest verlopen te zijn.