AMSTERDAM - Britney Spears heeft de smaak van het optreden weer te pakken. Dinsdag gaf ze een concert in het House of Blues in San Diego, woensdag deed ze het nog eens dunnetjes over in een filiaal van dezelfde clubketen in Anaheim, een stukje noordelijker in Californië.

Het optreden van dinsdag was haar eerste concert in drie jaar.

Kritiek blijft de 25-jarige blondine niet lang bespaard. Het Amerikaanse tijdschrift People schrijft dat Britney bij beide optredens geen woord zelf zong. De zangeres zou woensdagavond opvallend slecht hebben geplaybackt tijdens het twaalf minuten durende optreden.

Zo was ze regelmatig kauwend op kauwgum te zien, terwijl haar stem op de band nog doorliep.

Bewaking

De bewaking in Anaheim was veel strenger dan de dag ervoor in San Diego. Het duurde twee uur voordat alle aanwezigen de metaaldetectoren hadden gepasseerd. Iedereen moest camera's en mobiele telefoons inleveren in een poging te voorkomen dat beeldmateriaal van het optreden op internet verschijnt.

Woensdag circuleerden al opnamen van het optreden in San Diego op het wereldwijde web.

Optredens

De zangeres, die momenteel bezig is met de opnamen van haar eerste studioalbum in vier jaar, zou deze week nog meer optredens hebben gepland, onder meer in Los Angeles en Las Vegas.