AMSTERDAM - Sandra Bullock heeft een straatverbod aangevraagd voor de vrouw die vorige week haar echtgenoot probeerde te doden. Dat melden verschillende media donderdag.

De man van de Amerikaanse actrice, Jesse James, trof de vrouw vorige week liggend aan op de oprijlaan van hun huis in Californië. James beval haar het terrein te verlaten, maar in plaats daarvan stapte de vrouw in haar auto en probeerde ze James tot vier keer aan toe aan te rijden.

James bleef ongedeerd bij het incident. De politie kon de vrouw een dag later aanhouden. De vrouw is op borgtocht vrijgelaten. Later deze maand moet ze voor de rechter verschijnen.

Objecten

De vrouw is geen onbekende van de familie Bullock. Het is al meerdere malen voorgekomen dat Bullock en James de vrouw bij thuiskomst liggend op hun oprijlaan aantroffen. Ook zou ze regelmatig "objecten" over het hek hebben gegooid.

Het straatverbod moet niet alleen de actrice beschermen. De vrouw moet er ook mee uit de buurt blijven van de drie minderjarige kinderen van James uit een eerder huwelijk.

Bullock is bekend van films als Speed, Two Weeks Notice en Miss Congeniality. De actrice heeft in het verleden vaker last gehad van stalkers.