AMSTERDAM - William en Harry hebben een openhartig interview gegeven aan de Amerikaanse televisiezender NBC. Volgens interviewer Matt Lauer waren de twee Britse prinsen "behoorlijk openhartig" in het vraaggesprek.

In het interview, dat later deze maand wordt uitgezonden, praten de beroemde prinsen over de dood van hun moeder, over de druk van de media en over Harry's geplande uitzending naar Irak.

De prinsen zouden het liefst een normaal leven willen leiden, maar ze weten beiden dat dat nooit haalbaar zal zijn.

Kate Middleton

Zowel William als Harry staan onder voortdurende aandacht van de pers. Ook werd de ex-vriendin van William, Kate Middleton, voortdurend belaagd door paparazzi. William diende onlangs een klacht in tegen het boulevardblad Daily Mirror. William en Middleton gingen vorige maand na een relatie van drie jaar uit elkaar.

Diana

Het interview met de Britse prinsen zal enkele dagen voor de verjaardag van wijlen prinses Diana worden uitgezonden. Ter nagedachtenis van Diana wordt op 1 juli een concert gehouden. Op die dag zou de Britse prinses 46 jaar zijn geworden. In augustus is het tien jaar geleden dat zij overleed.

Onder meer Elton John, Kylie Minogue, Kanye West en Rod Stewart treden op tijdens het evenement, dat georganiseerd wordt door William en Harry.