AMSTERDAM - George Clooney ziet momenteel weinig in het vaderschap. De 45-jarige Hollywoodacteur zegt in een interview met het Britse tijdschrift OK veel te egoïstisch te zijn voor kinderen.

"Ik word nerveus van kinderen. Bovendien ben ik nog helemaal niet klaar voor een leven als vader", aldus Clooney. "Ik leid een heel prettig leven en heb geen zin om daar iets aan te veranderen", zo voegt hij daar aan toe.

Brad Pitt

Ook op andermans kinderen is Clooney niet dol. Zo heeft de acteur zijn goede vriend Brad Pitt laten weten dat hij zijn kinderen thuis moet laten als hij een feest geeft in zijn Italiaanse villa.

De acteur heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij niet van lange verbintenissen houdt. Na zijn kortstondige huwelijk met actrice Talia Balsam liet hij weten nooit meer te willen trouwen.

Accepteren

Mocht er ooit weer een vrouw in Clooney's leven verschijnen, dan zal zij wel moeten accepteren dat zijn werk altijd op nummer één staat. "Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat werk het allerbelangrijkst voor mij is. Een vrouw moet dat accepteren", aldus Clooney in het interview.