AMSTERDAM – Britney Spears heeft dinsdagavond voor het eerst in bijna drie jaar tijd weer opgetreden. De 25-jarige popzangeres gaf een vijftien minuten durende show weg voor fans in het Amerikaanse San Diego, zo melden verschillende media.

Spears, die tijdens het optreden een zwarte pruik droeg en een roze bh, playbackte een aantal van haar grote hits. Veiligheidsmensen moesten uitzinnige fans weghouden van het podium.

Al weken gingen geruchten dat Spears weer zou gaan optreden. De zangeres werkt momenteel hard aan haar comeback. Zo is ze bezig met het opnemen van nieuwe nummers en volgt ze zware trainingen bij een dansstudio.

Opwarmertje

Volgens een bron heeft Spears grote plannen voor haar comeback. "De show van dinsdag is slechts een opwarmertje", aldus de bron. De zangeres geeft deze week mogelijk nog optredens in Californië, Los Angeles en Las Vegas.

Spears heeft een turbulent jaar achter de rug. Zo beviel de zangeres van een tweede zoontje, scheidde ze van haar man Kevin Federline en liet ze zich vrijwillig opnemen in een afkickkliniek.